Остра критика към действията на премиера и някои министри отправи

...
 Остра критика към действията на премиера и някои министри отправи
Коментари Харесай

Борисов с критики: Денков и Тагарев да се явяват подготвени, Вежди ми е приятел, но сбърка!

 Остра рецензия към дейностите на премиера и някои министри насочи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Под ударите му през днешния ден попаднаха министър председателят Денков и министърът на защитата Тагарев, който Борисов упрекна, че се явява неопитен пред медиите.


" Това, че поддържаме държавното управление не значи, че някъде, в случай че не се оправят с работата или позволен неточност, ние единствено тъй като ги поддържаме ще си мълчим или няма да се поправя това нещо ", съобщи Борисов в Народното събрание.
Той разкритикува изявленията на военния министър Тодор Тагарев, само че въпреки всичко сподели, че той се употребил с уважението ми и няма потребност да подава оставка, само че да работи и приказва отговорно.
" Когато излиза пред медиите по подобен случай, би трябвало да излезе изцяло квалифициран. Откъде, по какъв начин за какво, това е сензитивна тематика. Когато се разбере, да излезе и да го опише ", настоя някогашният министър председател.
Борисов не е знаел, че дронове се разрушават ежеседмично у нас, както по-рано сподели министърът.

" Когато министър на защитата се изрича, той би трябвало да знае какъв брой са, да ги осветли. Откъде е пристигнал - украински, съветски, български. Като излизат да приказват, цялото държавно управление, да се готвят, за жалост медиите са по-подготвени от тях и по-късно се постанова да се излиза с нови брифинги да се замазват нещата ", сериозен бе водачът на ГЕРБ.

 

Във връзка с признанието на Вежди Рашидов, че Борисов към този момент не му е другар и не чака от него са му се обади, Борисов сподели: " Вежди Рашидов ми е другар. Велик ваятел направил доста. Направи неточност, мога единствено да скърбя, че не е в Народното събрание, само че решението е вярно ". Лидерът на ГЕРБ  призна, че в други партии сходни неточности не се санкционират, само че за жалост в ГЕРБ не е по този начин.

 

За обвиняванията от Корнелия Нинова, че стои зад митингите на зърнопроизводителите, които желаят да смъкват държавното управление, което той поддържа, Борисов изрази вяра, че това е смешка. " Искам да смъква държавно управление, което аз поддържам ли? И като го свалим, ще я поканим нея ли? Тя е - добър ден - Бойко Борисов. Приемам го като смешка ", съобщи той.

 

И посочи, че чака доста по-адекватни ограничения от държавното управление. Отбеляза, че обиди и квалификации не са продуктивни. И предложи да се седне на масата със зърнопроизводителите и да се чуят настояванията им. Да се подкрепи бранша, тъй като има обективни неща, има и такива, които не могат да станат, разяснява той.

" Аз персонално смятам, че не би трябвало да се разделят службите ", отговори той на въпрос би трябвало ли да се сплотяват военното и цивилното разузнаване.

 

Той не отговори на въпрос кой ще е претендентът на ГЕРБ за кмет на София.

 

" Не е ясно по кое време и по какъв начин се е появил този дрон, няма информация към този миг и по какъв начин тъкмо се е озовал във водата. Не ми е докладвано нашата система за противовъздушна защита да е засичала подобен обект, само че те се локализират мъчно ", разяснява по-рано през днешния ден Тагарев.

Попитан дали случилото се постанова свикването на съвета по сигурността към Министерския съвет, министър председателят Николай Денков изясни: " Ще чуя специалистите какво считат и тогава ще решим дали да свикаме съвета по сигурността. Ако е паднал надалеч и донесен от водата, явно няма, само че в случай че е паднал покрай България, ще преценим. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР